Окачени тавани

Окачените тавани са част от модерния вид на всяка една сграда и помещение. Ние предлагаме следните окачени тавани: 

tavani 1

Окачени тавани от гипсокартон Те са, може би, най-широко използваните окачени тавани . Подходящи за всяко помещение.Окачените тавани от гипсокартон представляват строителни плоскости, закрепени към носеща метална конструкция. Различните видове гипсокартонени плоскости позволяват те да бъдат монтирани в сухи, мокри помещения и такива, с изисквания за повишена пожароустойчивост. Могат да се използват за изравняване на тавани, но ако искате да разнообразите равната повърхност на тавана, може да се спрете на така наречените падащи панели със скрито осветление, които предлагат голямо разнообразие от форми.

 Окачените тавани от гипсокартон са предпочитани, защото:
* Предлагат неограничени дизайнерски решения и идеи
* Позволяват голяма творческа свобода, многообразие от форми и фигури
* Предлагат невероятни светлинни ефекти и решения
* Предоставят възможности за интересни интериорни ефекти с използването на декоративни бои и мазилки
* Прикриват строителни дефекти, коригират кривини
* Позволяват вграждане на различни инсталации.

Растерни окачени тавани
Растерните окачени тавани са широко приложими при изграждането на най различни помещения-от офиси до мокри помещения и болници, като скриват и предоставят лесен достъп до вентилация, електрическа инсталация, отопление и пожароизвестяване.Тези тавани се отличават и с бърз и лесен начин на инсталиране, демонтиране и почистване.Този тип окачени тавани се изграждат посредством Т и L -образни профили върху които лягат правоъгълни или квадратни пана с размери 60/60 см. или 60/120 см.Важно е да се знае, също така, че всички Т-образни профили се свързват(закопчават) един към друг посредством т.н. „клик система“ която е уникална за всеки един производител , което (за разлика от таваните с гипсокартон например) не позволява ползването на различни марки конструкции в направата на един таван.
Паната са заменяеми, лесни за подръжка и това ги прави още по практични и универсални за интериорни решения.
 Ламелен окачен таван тип „Hunter Douglas”
Това са ламелни (ламел е дълга и тясна лайсна) тавани , окачени на определено разтояние от грубия таван. Ламелите се произвеждат от различни материали , като най разпространени са PVC и алуминий.Те могат да бъдат с различна широчина и дължина. Тези тавани са изключително подходящи за обществени санитарни помещения , открити козирки , както естествено и за бани.Предпочитани са поради много дългия си „живот“. На практика таваните Хънтър Дъглас може да надживеят сградата.Тези тавани могат да бъдат почиствани с обилно количество вода.Както и при повечето окачени тавани позволяват вграждането на осветителни , озвучителни , вентилационни и др. тела.Ламелният таван е влагоустойчив – издържа идеално във влажни помещения и може да се мие /дори с дезинфекционни препарати/.