Боядисване

Тъй като боядисване е последната окончателна обработка на стените в дома Ви – ние подхождаме с изключително внимание и отговорност към него.Качественото боядисване играе важна роля за добрия интериор, като за целта е необходима и съответната предварителна подготовка – изравняване на пукнатини и вдлъбнатини по стени и тавани, шпакловка, грундиране и пр. Извършваме частично или цялостно интериорно боядисване на жилища, офис помещения, търговски площи, кабинети и пр. Ще ви насочим към най-добрият избор на боя, подходяща за вашите индивудуални изисквания.

 Видове интериорни бои
• Блажни бои – образуват непропускливо покритие, което не позволява на боядисаната повърхност да диша, което е основен недостатък и е причина за надигането и напукването им след време, вследствие на появила се под боята влага. Съхнат бавно и са особено неподходящи за детската стая и кухнята.
• Варни бои – позволяват на боядисаната повърхност да диша и не позволяват развитието на мухъл, поради което се използват успешно в помещения с висока влажност.
• Акрилни бои – синтетични полимерни бои на водна основа, с универсално приложение. Съхнат бързо и запазват характеристиките си дълго време.
• Силиконови бои – устойчиви са на топлина и се втвърдяват след нагряване.
• Маслени бои – използват база от растителни смоли, които се добиват от растителни мазнини (лен или соя).
• Алкидни бои – най-често срещаните бои, с висока износоустойчивост и адхезионна способност. Повърхността боядисана с тях става гладка и лъскава. Не са подходящи за боядисване на големи площи.
• Латексови бои – масово използвани бои на водна основа. Имат добра покриваемост и съхнат бързо, нямат мирис и са лесни за почистване. Позволяват на стените да дишат и са устойчиви на атмосферни влияния.